Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Και κοίτα μην κοιμηθείς βαριά και σε πιάσουν οι πόνοι και δεν το πάρεις χαμπάρι!





Θεϊκή ατάκα του Νικηφόρου Ζορμπά στην κόρη του Ναταλία που έχει μπει στο μήνα της και περιμένει να γεννήσει από ώρα σε ώρα.

Και κοίτα μην κοιμηθείς βαριά και σε πιάσουν οι πόνοι και δεν το πάρεις χαμπάρι!

Άπαιχτος!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα από Λεωνίδιο. Ωραίο κ αυτο το blog σας

Ανώνυμος είπε...

Τι σειρά κι αυτή...

Την ανακάλυψα πρόσφατα από το διαδίκτυο, εφόσον για τους λόγους που γνωρίζεις δεν την είχα δει. Καταπληκτικοί όλοι οι ηθοποιοί στην απόδοση των ρόλων που τους καταδίκασε ο σεναριογράφος, αλλά τόση μαυρίλα, τόση ανωριμότητα χαρακτήρων, τόση κακία, τόση παράνοια και υστερία.

Μου θύμισε πρόσωπα που γνώρισα στην αληθινή ζωή κι αναρωτήθηκα ποιά η χρησιμότητα μιας σειράς που θέλει να είναι κωμική, όταν τις περισσότερες φορές σου μετατρέπει το γέλιο σε έλεο και φόβο, κάνοντάς σε να αναλογιστής ότι δεν υπάρχει πουθενά υπερβολή κι όλα είναι τόσο αληθινά, τόσο συνηθισμένα.

Οι ήρωες παύουν να είναι κωμικοί όταν σου θυμίζουν τον τάδε ή τον δείναι φίλο σου, ή -ακόμα χειρότερα- τον εαυτό σου σε άθλιες στιγμές της ζωής όπου η κατηφόρα γινόταν τόσο γλυστερή...

Ένα σώου ιταμότητας, όπου ακόμα και οι ευφυείς ατάκες χάνονται στον ωκεανό της χολής της πειστικότατης κας Γαλανοπούλου ως Ελισάβετ ή στην χοντροκομμένη ανωριμότητα του Παύλου-Μπουλά ή στην -καταστροφική για τους γύρω του- απύθμενη ευήθεια του Νικηφόρου.

Τόσο αληθινές καταστάσεις και συνηθισμένοι (αντι)ήρωες δεν αποτελούν, δεν μπορούν να αποτελούν στοιχεία γέλιου. Μόνο ως τραγική μελέτη συμπεριφοράς ψυχοπαθών νεοελλήνων θα μπορούσε να θεωρηθή η σειρά αυτή και με τους τρελούς έχω αδυναμία να γελάσω.

Μόνο οίκτο ένοιωσα για όλους τους, έτσι όπως παρουσιάζονται να ζουν αποκομμένοι από την απλή αλήθεια της ζωής που είναι η αγάπη -που την εκφράζει μόνο ο Νικηφόρος, όμως κι αυτός με νοσηρότητα- και την οποία έχουν αντικαταστήσει η καψούρα, η κατοχή και το υπέρμετρο εγώ.

Θλίψη, αφού το μόνο ξέφωτο ζωής γι αυτούς τους ταλαίπωρους ναυαγούς είναι ένα τσιπουράδικο και η παράδοσή τους στην δηλητηρίαση από το δυνατό αλκοόλ, ελλείψει όποιου σκοπού και νοήματος στη ζωή.

Τόσοι και τόσοι Παύλοι, Μίμηδες και Νικηφόροι γύρω μας. Έτσι δεν είναι;..


____________
Το ξέρω πως «στο χαλάω», αλλά κάπου έπρεπε να πω κι εγώ τον πόνο μου.

μαριάννα είπε...

Αγαπημένε μου αναμοχλευτή, ψάχνω χρόνο να σου απαντήσω όπως πρέπει στα πολλά θέματα που έθεσες. Δεν θέλω να το κάνω βιαστικά.

Πολλά φιλιά και στους δυο σας!

The Hawk είπε...

Α!
Η αγαπημένη σειρά της κόρης μου!
Δεν έχει χάσει επεισόδιο και δεν τη πειράζει καθόλου η επανάληψη.

Εμένα με κούρασε από τα πρώτα επεισόδια και δη ο υστερικός και μονοδιάστατος ρόλος της Άβας Γαλανοπούλου.

Η τελευταία σεζόν ήταν, πιστεύω, καλύτερη όπου το γέλιο έβγαινε πιο αβίαστα.

Πάντως, φαίνεται να γίνεται cult και αυτό σημαίνει κάτι.

μαριάννα είπε...

Αναμοχλευτή, η ελληνική κοινωνία είναι αυτή και λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή είναι η καλή της εκδοχή.
Υπάρχει και η πολύ χειρότερη.
Αυτή των νεόπλουτων ψώνιων καθώς και η άλλη του υποκόσμου ή του κάτω κόσμου. Ελάχιστοι Έλληνες απόμειναν πια καθαροί και αμόλυντοι από την κοινωνική διαφθορά που μαστίζει την Ελλάδα και αυτοί θεωρούνται χαζορομαντικοί και κορόιδα.
Επειδή όμως οι άνθρωποι σπάνια βλέπουν από τη μέσα ή την πίσω πλευρά του καθρέφτη, συνήθως τοποθετούν εαυτόν στην καλή μεριά, κάνοντας τα στραβά μάτια.
Η κατάσταση έχει εντελώς ξεφύγει και δεν είμαι καθόλου σίγουρη για το πότε θ' αλλάξει. Αν... αλλάξει ποτέ.
Η αλαζονεία και η παντογνωσία είναι τα κύρια χαραχτηριστικά που οδηγούν σε κώφευση ή στραβισμό και κανένας δεν είναι σε θέση να ακούσει και να δει τα στραβά του. Τα οποία αν τολμήσεις να τα πεις, έγινες κακός αυτόματα.
Ωχαδερφισμός λοιπόν και αδιαφορία.
Απογοητευτικό. Φτάσαμε όμως όλοι μας να το έχουμε αποδεχτεί και να γελάμε βρίσκοντας τα λαμόγια και χαριτωμένα.
Αλλιώς θα πρέπει συνεχώς να είσαι σε θέση μάχης, κάτι που δεν αντέχεται. Και φυσικά δεν έχει νόημα.

Σε χαιρετώ!

μαριάννα είπε...

The Hawk

Η αγαπημένη σειρά της μικρής ε;
Και καλό και κακό. Από τη μια γιατί το παιδί έχει χιούμορ, από την άλλη, δεν δείχνει και τα καλύτερα ως μοντέλα και πρότυπα.
Είναι πίκρα να σκέφτεσαι ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από παλικάρια(λαμόγια) σαν τον Παυλίτο και τον Νικηφόρο ή από χαζοχαρούμενους σαν τον Μίμη και την Ξανθίπη και ηλίθιες σαν την Μαρία και την Ειρήνη.
Δυστυχώς όμως, υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας και ίσως και κάποιοι κάπως έτσι, να είμαστε κι εμείς οι ίδιοι.

Καλή βδομάδα!

The Hawk είπε...

Το πρότυπό της, όσον αφορά χαρακτήρα της TV, είναι η Ελένη Παλαιολόγου, η δασκάλα και σύζυγος του Διονύση Μαυροτσούκαλου που ενσαρκώνει η Κ. Λέχου στην επιτυχημένη σειρά "Ευτυχισμένοι Μαζί".

Το 50-50 (όπως και μερικές άλλες ελληνικές σειρές) θέλει απλά να το ακούει στη τηλεόραση να παίζει ενώ ασχολείται με κάτι άλλο,όπως ζωγραφική,
γραφή, καυγάς με εμένα ή με τη μαμάς της, βασανισμός του αδερφού της κ.ο.κ.